تفاوت بازاریابی و فروش در کسب و کار

تفاوت بازاریابی و فروش در کسب و کار

اساسا” بازاریابی به معنای آگاهی دادن نسبت به یک محصول یا خدمات به مخاطب هست. در حالی که فروش به معنای بستن و تمام کردن معامله می باشد.

به عبارت دیگر بازاریابی عبارتست از فرایند ایجاد تقاضا برای خرید محصول یا خدمات و فروش یعنی فرایند تبدیل تقاضا به فروش واقعی

باید در نظر داشته باشیم که بازاریابی یا مارکتینگ هیچگاه به معنای فروش نیست و این دو مفهومی کاملا متفاوت دارد.

در یک مثال میتوانیم تفاوت و ارتباط این ۲ مفهوم رو بررسی کنیم.

در نظر بگیرین قرار است یک فیلم با مفهوم بازار ساخته شود در این حال نوشتن سناریو و کارگردانی آن به عهده بخش بازاریابی یا مارکتینگ است . در حالی که هنرپیشه هایی که قرار است این فیلم را بازی کنند همان فروشنده های بخش فروش هستند.

پس میتوانیم بگوییم

بازاریابی و مارکتینگ عبارتست از تدوین سیاستهای بازار و نظارت بر اجرای آن.

و یکی از مجریان و بازیگران اصلی در این سیاستگذاری ها، بخش فروش است. بنابر این واحد بازاریابی و فروش ۲ واحد لازم و ملزوم یکدیگر هستند.

سئوال پیش می آید که:

آیا واحد فروش مهمتر است یا واحد بازاریابی و مارکتینگ؟

جواب اینکه هر دو به یک اندازه مهم و حیاتی هستند

و متاسفانه در خیلی از شرکت های ایرانی عملا واحد مارکتینگ وجود ندارد و واحد فروش فعالیت دارد و این یک معزل بزرگ است و باعث می شود شرکت ها مقطعی تصمیم بگیرند و در نهایت در بلند مدت نتوانند تصمیمات درست و دقیق بگیرند.

یک نکته بسیار مهم در برخی شرکت ها اینست که شرکت ها اعلام میکنند که بهترین تکنیک های فروش را اعمال میکنند ولی فروش خوبی ندارند. در تحلیل این مطلب باید گفت وقتی که تکنیک های فروش درست بکار میرود ولی فروش پایین است، این به معنای آن است که بازاریابی ضعیف بوده است.

به عنوان مثال اگر شرکتی عصا تولید میکند و به فروشنده و بخش فروش میگوید عصاها را به قشر جوان بفروشد!

این کاملا اشتباه است و اگر فروشنده حرفه ای هم باشد نمیتواند بفروشد. این در حالیست که اگر بازاریابی دقیق صورت گرفته شده باشد و مشتریان هدف (افراد مسن) شناسایی شده باشد به راحتی عصاها فروش می رود.

دیدگاه‌ها ۰